PagrindinisProjektų finansavimasKonkursai

Konkursai

Subsidijos profesionaliojo scenos meno įstaigoms

Paraiškos priimamos nuo2023 m. balandžio 14 d.
Paraiškos priimamos iki2023 m. gegužės 15 d.
Kontaktinė informacijaAsta Mockutė
Tel. + 370 687 60 096
El. paštas: asta.mockute@ltkt.lt

Programos tikslas

Skatinti profesionaliojo scenos meno įstaigų, kurios nėra nacionalinis ar valstybinis teatras ar koncertinė įstaiga, veiklą.

Finansuojama veikla

Subsidijos teikiamos salių ir kitų erdvių nuomai profesionaliojo scenos meno įstaigoms, kurios nėra nacionalinis ar valstybinis teatras ar koncertinė įstaiga, už viešai atliktus profesionaliojo scenos meno renginius (toliau – renginys) įvykusius nuo 2022 m. liepos 1 d. iki 2023 m. balandžio 1 d.

Galimi pareiškėjai

Paraiškas gali teikti Lietuvos Respublikos profesionaliojo scenos meno įstatymo nustatyta tvarka profesionaliojo scenos meno įstaiga pripažintas Lietuvos Respublikoje įsteigtas juridinis asmuo, tokio juridinio asmens ar kitoje Europos ekonominės erdvės valstybėje įsteigto juridinio asmens ar kitos organizacijos padalinys Lietuvos Respublikoje – teatras, koncertinė įstaiga, trupė, ansamblis, cirkas, scenos meno informacijos centras, scenos menų centras, kūrybinis inkubatorius ir kita (išskyrus nacionalinius ir valstybinius teatrus ar koncertines įstaigas), jeigu išpildomos šios sąlygos:
1. Renginio metu atliktas(-i) profesionaliojo scenos meno kūrinys(-iai).
2. Juridinis asmuo neturi nuosavybės teise priklausančios ar patikėjimo teise perduotos salės.

Veiklos vertinimo prioritetai ir jų balai

1. Jeigu renginio metu buvo atliktas nacionalinis(-iai) kūrinys(-iai): nacionalinei dramaturgijai ar programai, sudarytai iš lietuvių autorių originalių kūrinių (0–15).
2. Jeigu renginys buvo skirtas vaikams (0–15).

Veiklos vertinimo kriterijai ir jų balai

1. Renginio meninės ir (ar) kultūrinės veiklos kokybė (0–30).  
2. Renginio viešų atlikimų, parduotų bilietų Lietuvoje ir užsienyje skaičius už paraiškos teikiamą laikotarpį ir salių užpildymas (procentais) (0–20).
3. Renginio prieinamumas įvairioms visuomenės grupėms (0–20).

Specialieji reikalavimai

Kartu su paraiška Lietuvos kultūros tarybai jos nustatyta tvarka privaloma pateikti šiuos dokumentus:
1. Juridinio asmens patvirtinimą raštu, kad  neturi nuosavybės teise priklausančios ar patikėjimo teise perduotos salės;
2. Juridinio asmens patvirtintos dokumentų kopijos - sąskaitos faktūros ir salių nuomos sutartys, jeigu jos pasirašomos.

Kitos sąlygos

1. Vienas projekto vykdytojas teikia vieną paraišką visoms prašomoms salių nuomos išlaidoms kompensuoti. 
2. Prašomas subsidijos dydis turi būti ne mažesnis nei 1500,00 Eur. 
3. Vilniaus mieste atliktų profesionaliojo scenos meno renginių salių nuomos išlaidos kompensuojamos iki 70 procentų nuo nuomos kainos, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių, Panevėžio, Alytaus miestuose – iki 80 procentų, kituose miestuose – iki 90 procentų.
4. Kompensuojamos tik patikrinamos, nustatomos bei pagrįstos teisės aktų reikalavimus atitinkančiais apskaitos dokumentais, turinčiais visus Lietuvos Respublikos buhalterinės apskaitos įstatyme ir kituose teisės aktuose nustatytus apskaitos dokumentų rekvizitus, išlaidos.

Paraiškos teikimas

1. Privalomi pateikti dokumentai:
1.1. juridinio asmens vadovo ar jo įgalioto asmens, ir juridinio asmens buhalterio (finansininko) fiziniais parašais pasirašyta ir nuskenuota (PDF formatu) arba išvardintų asmenų kvalifikuotais elektroniniais parašais pasirašyta (ADOC formatu) programos „Subsidijos profesionaliojo scenos meno įstaigoms" paraiška (toliau – paraiška);
1.2. juridinio asmens patvirtinimas raštu, kad neturi nuosavybės teise priklausančios ar patikėjimo teise perduotos salės;
1.3. juridinio asmens patvirtintos dokumentų kopijos - sąskaitos faktūros ir salių nuomos sutartys, jeigu jos pasirašomos.
2. Paraiška pildoma lietuvių kalba. Jeigu pridedami papildomi dokumentai yra ne lietuvių kalba, kartu privalo būti pateikiamas tokių dokumentų vertimas į lietuvių kalbą.
3. Juridinis asmuo gali teikti tik vieną paraišką. Paraiškoje pateikite informaciją apie visus renginius už kuriuos prašoma kompensacija, esant poreikiui (pvz.: paraiškos 3 punkte) įsiterpkite papildomas eilutes.
4. Paraiška pildoma ir teikiama elektroniniu būdu.
5. Tarybai paraiška teikiama tik elektroninio pašto adresu organizacijos@ltkt.lt vienu elektroniniu laišku iki 2023 m. gegužės 15 d. 23.59 val. Jei paraiška pasirašyta fiziniais parašais ir nuskenuota, vienu elektroniniu laišku siunčiama paraiška ir jos priedai 1 rinkmena PDF formatu. Paraišką pasirašius kvalifikuotais elektroniniais parašais (ADOC formatu), vienu elektroniniu laišku siunčiama paraiška (ADOC formatu) ir jos priedai 1 rinkmena PDF formatu. Didelės apimties rinkmena gali būti išsiųsta naudojantis elektronine rinkmenų dalijimosi paslauga, kuria naudojantis pareiškėjas negali turėti galimybės redaguoti siunčiamo dokumento po jo išsiuntimo, apie tai informuojant elektroninio pašto adresu organizacijos@ltkt.lt. Kitais būdais pristatytos ir (arba) kitu nei nurodytas elektroninio pašto adresu pateiktos arba po kvietime nustatyto termino pabaigos pateiktos paraiškos nepriimamos ir nevertinamos.

Veikloms įgyvendinti numatoma lėšų suma 2023 m.

80 000 Eur

Svarbiausi dokumentai parsisiuntimui

Paraiškos forma
Programos projektų vertinimo prioritetų ir kriterijų balų aprašas
Lietuvos kultūros tarybos administruojamomis lėšomis finansuojamų projektų teikimo gairės
 


​(norėdami užpildyti ir pateikti paraišką spauskite „Pateikti parašką“)

Kaip pateikti paraišką?

1. Atidžiai perskaitykite viršuje nurodytas šios kultūros programos finansavimo sąlygas.
2. Parsisiųskite ir perskaitykite Lietuvos kultūros tarybos administruojamomis lėšomis finansuojamų projektų teikimo gaires
3. Perskaitę nurodytus dokumentus, įvertinkite, ar Jūs ir Jūsų projektas atitinkate pareiškėjui ir šiai programai keliamus reikalavimus.
4. Jeigu atitinkate visus reikalavimus, prisijunkite prie Lietuvos kultūros tarybos elektroninės kultūros ir meno projektų valdymo sistemos (toliau – LKTIS) adresu paraiskos.ltkt.lt (išskyrus programas „Strateginis tarptautinių renginių finansavimas“, „Strateginis kultūros organizacijų finansavimas“ ir programos „Pilietinis ugdymas ir atminties įprasminimas“ finansuojamą veiklą „Programos „Globali Lietuva“ idėjos sklaida“, kurioms paraiškos teikiamos kvietime nurodytu būdu).
5. Norėdami prisijungti prie LKTIS, visų pirma turėsite atlikti registraciją, o registracijos metu nurodytu el. pašto adresu gavę sėkmingo prisijungimo laišką, prie LKTIS junkitės naudodamiesi Administracinių ir viešųjų elektroninių paslaugų portalu (Elektroniniai valdžios vartai). Pastaba: jei LKTIS jau esate užsiregistravę ankstesnių kvietimų teikti paraiškas metu, pakartotinai registracijos LKTIS atlikti nereikia.
6. Daugiau informacijos, kaip pateikti paraišką ir naudotis LKTIS, rasite LKTIS paspaudę Pagalba.

Reikia pagalbos?

KontaktaiSusisiekite su mumis.
Struktūra ir kontaktaiAsmens duomenų apsaugaTeisinė informacijaVeiklos sritysKorupcijos prevencijaPranešėjų apsaugaAdministracinė informacijaPaslaugosNuorodos